Jaarsymposium VNHC

Hoofdpijn Casuïstiek in De Vanenburg

25 & 26 juni 2021

De Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra organiseert deze zomer voor de eerste maal de conferentie Hoofdpijn casuïstiek in De Vanenburg. Tijdens deze bijeenkomst zullen maximaal 20 hoofdpijn-behandelaars in een rondetafel-setting, met elkaar discussiëren over de te volgen strategie, bij door de deelnemers ingebrachte patiënten casuïstiek met uiteenlopende problematiek.

Deze formule bestaat al zeer lange tijd met veel succes binnen de epilepsiezorg waar de jaarlijkse ‘Epilepsie casuïstiek in De Vanenburg’ inmiddels een begrip is onder epilepsie behandelaars. De VNHC hoopt een dergelijke traditie ook te kunnen opbouwen binnen de hoofdpijnzorg.

Doelgroep

Bent u (kinder) neuroloog, kinderarts of AIOS neurologie met bijzondere belangstelling voor hoofdpijn? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze eerste Hoofdpijn casuïstiek in De Vanenburg.

Casuïstiek inbreng

We vragen alle deelnemers een leuke en interessante casus in te sturen. Dit kan een casus zijn met bijzondere diagnose (een witte raaf), een casus pro diagnosi of een casus waarbij we wellicht samen tot een behandeladvies proberen te komen.

Kleinschalig, diepgaand en actief

Doelstellingen voor de bijeenkomst zijn kleinschaligheid, diepgang en zelfwerkzaamheid van de deelnemers, ondersteund door een enthousiaste cursusleiding. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij vooraf een casuspresentatie aanleveren en het gehele programma actief zullen bijwonen.

Aanmelden

In verband met de CGR-regelgeving zal er een eigen bijdrage van € 200,- worden gevraagd. Deelname is inclusief overnachting, diner en twee lunches. Voor de bijeenkomst wordt accreditatie aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

De conferentie vindt plaats op vrijdag 25 juni (vanaf 13.15 uur) en zaterdag 26 juni (tot 12.30 uur) in De Vanenburg te Putten.

U kunt zich aanmelden via de aanmeldpagina. Na aanmelding ontvangt u de benodigde informatie over hoe u uw casus kunt indienen.
Wij zien er naar uit om u in juni 2021 in De Vanenburg te mogen ontmoeten.

Mede mogelijk gemaakt door

De conferentie wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een onvoorwaardelijke financiële bijdrage van de firma’s Eli Lilly, Novartis Pharma en TEVA Nederland.

Organisatie

Hoofdpijn casuïstiek in De Vanenburg wordt georganiseerd vanuit het secretariaat van de VNHC, dat wordt beheerd door de baar advies en organisatie.
Voor logistieke en organisatorische vragen kunt u contact opnemen met Eric de Baar, ambtelijk secretaris van de VNHC. Tel: 0343-594544 of hoofdpijn@hoofdpijncentra.nl

Leden cursusleiding

Elke Jacobs, neuroloog-kinderneuroloog, Erasmus mc en Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam
Hille Koppen, neuroloog, Haga ziekenhuis Den Haag
Marielle Padberg, neuroloog Martini ziekenhuis Groningen, bestuurslid VNHC
Jorine van Vliet, neuroloog Slingeland ziekenhuis Doetinchem, bestuurslid VNHC