Jaarsymposium VNHC

Hoofdpijn Casuïstiek in De Vanenburg

31 mei & 1 juni 2024

De Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra organiseert dit voorjaar voor de vierde maal de conferentie Hoofdpijn casuïstiek in De Vanenburg. Tijdens deze bijeenkomst zullen maximaal 20 hoofdpijn-behandelaars in een rondetafel-setting, met elkaar discussiëren over de te volgen strategie, bij door de deelnemers ingebrachte patiënten casuïstiek met uiteenlopende problematiek.

Deze formule bestaat al zeer lange tijd met veel succes binnen de epilepsiezorg waar de jaarlijkse ‘Epilepsie casuïstiek in De Vanenburg’ inmiddels een begrip is onder epilepsie behandelaars. De VNHC wil deze traditie ook graag opbouwen binnen de hoofdpijnzorg en afgaande op de respons in de eerste drie sessies, gaat dit vast lukken.

De conferentie vindt plaats op vrijdag 31 mei (vanaf 13.15 uur) en zaterdag 1 juni (tot 12.30 uur) in De Vanenburg te Putten.


Doelgroep

Bent u (kinder) neuroloog, kinderarts, AIOS neurologie of verpleegkundig specialist met bijzondere belangstelling voor hoofdpijn? Dan nodigen wij u uit om deel te nemen aan deze vierde Hoofdpijn casuïstiek in De Vanenburg.

Casuïstiek inbreng

We vragen alle deelnemers een leuke en interessante casus in te sturen. Dit kan een casus zijn met bijzondere diagnose (een witte raaf), een casus pro diagnosi of een casus waarbij we wellicht samen tot een behandeladvies proberen te komen. We nodigen u ook uit om in de casus een aantal meerkeuzevragen toe te voegen om zo stapsgewijs de standpunten en meningen van de deelnemers te polsen in het verloop.

Kleinschalig, diepgaand en actief

Doelstellingen voor de bijeenkomst zijn kleinschaligheid, diepgang en zelfwerkzaamheid van de deelnemers, ondersteund door een enthousiaste cursusleiding. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij vooraf een casuspresentatie aanleveren en het gehele programma actief zullen bijwonen.

Aanmelden

In verband met de CGR-regelgeving zal er een eigen bijdrage van € 200,- worden gevraagd. Deelname is inclusief overnachting, diner en twee lunches. Voor de bijeenkomst wordt accreditatie aangevraagd bij de Nederlandse Vereniging voor Neurologie en het Verpleegkundig Specialisten Register.

U kunt zich aanmelden via de aanmeldpagina. Na aanmelding ontvangt u de benodigde informatie over hoe u uw casus kunt indienen.
Wij zien er naar uit om u op 31 mei en 1 juni 2024 in De Vanenburg te mogen ontmoeten.

Organisatie

Hoofdpijn casuïstiek in De Vanenburg wordt georganiseerd vanuit het secretariaat van de VNHC, dat wordt beheerd door de baar advies en organisatie.
Voor logistieke en organisatorische vragen kunt u contact opnemen met Eric de Baar, ambtelijk secretaris van de VNHC. Tel: 0343-594544 of hoofdpijn@hoofdpijncentra.nl

Leden cursusleiding

Elke Jacobs, neuroloog-kinderneuroloog, Erasmus mc en Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam
Hille Koppen, neuroloog, Haga ziekenhuis Den Haag
Jorine van Vliet, neuroloog Slingeland ziekenhuis Doetinchem, bestuurslid VNHC


Mede mogelijk gemaakt door