Spaarne Gasthuis, Haarlem Zuid

Boerhaavelaan 22 · 2035 RC Haarlem

Van links naar rechts: Jan van der Pijl (klinisch psycholoog), Sebastiaan Heckenberg (neuroloog), Henriette Bienfait (neuroloog), Cynthia Bos (fysiotherapeut), Syta Vissers (hoofdpijnverpleegkundige), Jorinda Rietmulder (fysiotherapeut).
Ontbrekend op de foto is onze kaakfysiotherapeut Jack van der Bent.


Neurologen en Overige Leden Hoofdpijnteam

Henriette Bienfait, neuroloog
Sebastiaan Heckenberg, neuroloog
Jack van der Bent, kaakfysiotherapeut
Cynthia Bos, fysiotherapeut
Jan van der Pijl, klinisch psycholoog
Jorinda Rietmulder, fysiotherapeut
Syta Vissers, hoofdpijnverpleegkundige

Adres en Telefoonnummers

Spaarne Gasthuis Haarlem Zuid
Polikliniek Neurologie
Boerhaavelaan 22
2035 RC Haarlem

Tel: (023) 224 0000
Route: www.spaarnegasthuis.nl


Omschrijving Specifieke Werkzaamheden

Het hoofdpijncentrum van het Kennemer Gasthuis (KG) is bestemd voor patiënten met steeds terugkerende of chronische hoofdpijnklachten, die meer onderzoek of begeleiding nodig hebben dan alleen een bezoek aan de neuroloog. Het hoofdpijncentrum van het KG is het enige in de regio Kennemerland. Ook patiënten van buiten de regio Kennemerland kunnen gebruik maken van deze voorziening.

Een hoofdpijncentrum heeft meerwaarde: op één dag heeft u afspraken met hulpverleners uit verschillende disciplines die vanuit hun eigen expertise hun visie op uw klachten zullen formuleren. Aan het eind van de onderzoeksdag krijgt u van de neuroloog en de hoofdpijnverpleegkundige een advies op maat. Uit internationale studies is gebleken dat deze multidisciplinaire aanpak goede resultaten boekt op het gebied van het verminderen van hoofdpijn, verminderen van medicijngebruik en dat het een hogere kwaliteit van leven en werken biedt. De resultaten verschillen echter van patiënt tot patiënt.

Aanmelding

U kunt (na verwijzing door uw huisarts, bedrijfsarts of specialist), contact opnemen met de polikliniek neurologie voor het plannen va een bezoek aan het hoofdpijncentrum. Bereikbaar op telefoonnummer 023-244 0000. Vermeldt u a.u.b. duidelijk dat het gaat om een aanmelding voor het hoofdpijncentrum.

Na uw aanmelding zal onze gespecialiseerde hoofdpijnverpleegkundige u enkele vragenlijsten toesturen. U wordt verzocht deze zo spoedig mogelijk volledig ingevuld terug te sturen. Tegelijkertijd zal uw toestemming worden gevraagd om röntgenfoto’s en de medische correspondentie op te vragen.
Al deze informatie geeft ons een indruk van uw problematiek en stelt ons in staat uw bezoek aan het hoofdpijncentrum optimaal voor te bereiden. Een afspraak wordt altijd in overleg met de hoofdpijnverpleegkundige gemaakt.

Gang van Zaken Tijdens de Afspraak

Op de dag van de afspraak meldt u zich bij de polikliniek neurologie op locatie zuid. U wordt daar als eerste gezien door de hoofdpijnverpleegkundige, die samen met u de ingevulde vragenlijsten doorloopt. Daarna heeft u een afspraak met één van de neurologen, die een gesprek met u zal hebben over uw problematiek en een neurologisch onderzoek zal uitvoeren. Hierna volgt onderzoek door een van de fysiotherapeuten, Cynthia Bos of Jorinda Rietmulder. Zij kijken onder andere naar uw manier van bewegen, lichaamshouding en spierspanning. Afhankelijk van uw problematiek heeft u hierna eventueel een afspraak met de klinisch psycholoog en/of de diëtiste.
De klinisch psycholoog, de heer Van der Pijl, doet een intake en kan advies geven met betrekking tot de psychologische aspecten van hoofdpijn.

Vervolgens bespreekt het hoofdpijnteam alle bevindingen en stelt het op basis daarvan het behandeladvies op. In een afsluitend gesprek leggen de neuroloog en de hoofdpijnverpleegkundige het advies aan u voor.